Nanos feirer at nanostudiet på Kjemisk institutt fyller 10 år!

Nanostudiet ble opprettet ved Kjemisk institutt, Universitetet i Bergen, i 2007, og Nanos (nanovitenskapelig fagutvalg) har tatt på seg oppgaven med å feire denne begivenheten! Det hele foregår 10. og 11. november.

Fredag 10. november inviterer Nanos til publecture klokka 20:00 på Integrerbar på Realfagbygget. Der vil Ranveig Flatabø først fortelle om sitt PhD-prosjekt innen helium opne litografi. Deretter vil førsteamanuensis Mali Husby Rosnes fortelle om sitt forskningsprosjekt «Molekylær nanovitenskap – Polyoksometallater som avanserte funksjonelle materialer”. Dette arrangementet er åpent for alle.

For inviterte gjester fortsetter programmet lørdag 11. november, med blant annet rebus og omvisning på nanolab., van de Graaff og heliummikroskopet til Professor Bodil Holst.

Styret for nano studiet i Trondheim (Timini) vil også være med på begivenheten. Nanos håper at denne feiringen kan være med på å få studenter til å ville fortsette på nano-studiet og gi dem et innblikk i hva arbeidsoppgaver som kan vente dem i fremtiden.

 

nanoBergen ønsker Nanos lykke til med feiringen!